In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen is het niet ongewoon dat bekende Amerikanen zich uitspreken voor of tegen een kandidaat.

Tussendoor doen sommigen dat ook wel, al gaat het daarbij vaak om degenen met een erg uitgesproken mening. Een tijdje geleden was Ted Nugent nogal regelmatig in met nieuws met stellingen die dan misschien wel onder de vrijheid van meningsuiting vallen, maar dan toch alleen nog volgens de Amerikaanse grondwet.

Datzelfde gold vorige maand ook al voor Hank Williams jr., die er nu een schepje bovenop doet, net als afgelopen week Dave Mustane. Hij is de zanger van Megadeth, vertegenwoordigers van een muziekgenre waar onze voorliefde net naar uitgaat, om het eens genuanceerd uit te drukken.

Paul Morello, zanger van Rage against the machine, rekent dat weer af met Paul Ryan, de Republikeinse de kandidaat voor het vicepresidentschap.

In een portret over hem in de New York Times staat dat hij de muziek van Rage against the machine namelijk zo goed vindt, iets wat wij hem in ieder geval niet nazeggen.

Het grote verschil tussen Hank Williams jr en Mustane enerzijds en Morello anderzijds is dat in het stuk van de laatste geen onvertogen woord of absurde complottheorie voorkomt, maar wel met veel venijn gebrachte argumenten:www.rollingstone.com/music/news/tom-morello-paul-ryan-is-the-embodiment-of-the-machine-our-music-rages-against-20120816