Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Beslissing overname EMI door Universal aanstaande?

september 14th, 2012 at 10:01

Of de bronnen goed geïnformeerd zijn of biet is de vraag, maar de beslissing van de EU over de overname van EMI door Universal zou binnenkort genomen worden: die uiteraard onbevestigde berichten spreken over een beslissing op donderdag 20 of vrijdag 21 september.

Op een van die twee dagen zou de voltallige raad van Europese Hoge Commissarissen stemmen over de vraag of Universal heeft toegezegd genoeg bedrijfsonderdelen te verkopen om concurrentie op de muziekmarkt te waarborgen.

In de week erna zou in Amerika de uitslag van de stemming in de Federal Trade Commission bekendgemaakt worden.

Uiteraard zijn er op dit moment een hoop geruchten in omloop: zo zou Hoge Commissaris voor Mededinging Joaquin Almunia voor de overname zijn. Dat hij ook vicepresident van de EU is kan daarbij nog extra gewicht in de schaal leggen.

Intussen heeft Universal ’s moedermaatschappij het eerste verplichte gedeelte van de koopsom overgemaakt, zoals in de contracten overeengekomen was. Daarin was immers sprake van de plicht tot betalen, ongeacht het feit of op dat moment de overname al was goedgekeurd.

Het zou daarbij gaan om een bedrag van 1,25 miljard euro.

Comments zijn gesloten.