Concertorganisator Live Nation trekt zich terug uit de biedingsprocedure voor de concessie in het Londense Hyde Park concerten te organiseren.

Afgelopen zomer ontstond niet voor de eerste keer commotie over de vermeende geluidsoverlast en de eindtijd van het concert dat Bruce Springsteen er gaf.

Tijdens de toegift met Paul McCartney werd om 22:00 uur de elektriciteit uitgeschakeld, wat tot het nodige commentaar leidde van Steve VanZandt, Springsteen zelf, burgemeester Bruce Johnson en anderen.

Live Nation organiseerde al vanaf 2001 allerlei grote concerten in Hyde Park, maar heeft nu zware kritiek op de voorwaarden waaronder de nieuwe concessie wordt verleend.

In een brief die het bedrijf schreef aan de uitschrijver van de aanbesteding, de Royal Parks Agency, noemt Live Nation naar verluidt niet alleen het probleem van het geluidssterkte, maar ook de veiligheid van het massale publiek, de onrealistische winstverwachtingen, de lastige logistiek en de hoge kosten van het organiseren van concerten in het centrum van Londen:www.guardian.co.uk/music/2012/oct/22/live-nation-walks-away-hyde-park-concerts?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter