Sinds David Philips’ debuut-cd Heal yourself alone volgen we de Engelsman die al onder vele andere namen andere soorten muziek maakte.

Dat singer-songwriterdebuut had ook folk- en popinvloeden, maar opvolger Rooftop recordings was een stuk ingetogener: folk, blues en singer-songwriter bepaalden het beeld op deze solo en inderdaad op zijn eigen dakterras opgenomen plaat.

Die lijn trekt Philips door op zijn nieuw cd December wine (4 tracks), die hij bovendien ondersteunt met een uitgebreide tournee door Nederland en België.

Hij verdient daar een groot publiek, want zijn zang is emotioneel en zijn songs hebben opvallend sterke melodieën op die opnieuw solo opgenomen plaat. Daarvoor gebruikte hij deze keer een professionele viersporencassettedeck van lang geleden.

Op zaterdag 16 februari speelt Philips live in TROS Muziekcafé, ergens tussen 16:00 en 18:00 uur.

Daarna vervolgt hij zijn op donderdag 14 februari begonnen tournee. Alle data van zijn optrdens zijn te vinden via: http://davidphilips.net

December wine (4 tracks tapes) stream nog steeds via:

http://www.radio6.nl/recordpole/popup?id=64

Recensies van Heal yourself alone en Rooftop recordings vind je in respectievelijk de categorieën Recensies pop en recensies roots.