Over de doden niets dan goeds natuurlijk, maar dat bleek in het Verenigd Koninkrijk wel anders na het overlijden van Margareth Thatcher.

De succesvolle pogingen om het nummer Ding dong! The witch is dead uit de film The wizard of Oz via downloads tot een hit te maken slaagden weliswaar, maar de BBC kwam daardoor in een spagaat terecht.

Betekende het simpele feit dat het slechts 51 seconden durende nummer een hit was ook dat het gedraaid moest worden, of moest het op deze manier op weinig subtiele manier geuite leedvermaak worden doodgezwegen?

Uiteindelijk koos de BBC ervoor niet het nummer te draaien in de uitzending van de Singles Chart op zondag 14 april, maar er een nieuwsitem aan te wijden.

Inmiddels heeft de zoon van tekstschrijver Yip Harburg zout in de wonde gestrooid. Ernie Harburg heeft namelijk verklaard dat zijn vader geamuseerd zou zijn over het gebruik van zijn song na het overlijden van Thatcher.

In een verklaring die hij gaf aan de man die de Facebook-campagne begon schrijft hij dat zijn vader de feestelijke stemming die door de song werd ondersteund, zeker zou hebben goedgekeurd. Van W.S. Gilbert en George Bernard Shaw leerde de sociaal-democraat Yip Harburg namelijk dat humor een blijk van moed is en van protest.

Hij was een verklaard tegenstander van tirannie en humor was daar het serum tegen. Een wereld zonder humor is een rampgebied, vond hij volgens zijn zoon.

Degenen die in de film Ding dong! The witch is dead zongen vierden het eind van de tirannie van de heks uit het oosten. Fijntjes wijst zoon Eric erop, dat die scène niet in het boek van L. Frank Baum zat, net zo min als de eveneens door zijn vader geïntroduceerde regenboog.