Saxofoonspeler Bobby Keys is al heel lang een vast waarde in de muziekwereld, hoewel je je afvraagt hoe hij dat volhoudt met zijn levensstijl: tenslotte ging hij als minderjarige al op tournee met Buddy Holly, nadat hij zijn opa ervan had overtuigd de voogdij aan Holly-drummer J. I. Allison over te dragen….

Verder hoort hij al heel lang tot de cirkel van Keith Richards en toert hij ook deze keer weer met de Rolling Stones, was hij een van de vrienden met wie John Lennon zo’n anderhalf jaar achter elkaar dronk tijdens diens Lost weekend en reed hij ooit een auto door de glazen entree van een hotel met Who-drummer Keith Moon.

Los van dit alles kan Keys ook nog een schreurend schreeuwen op zijn sax. Daarom zat hij dan ooit weer in de band van Elvis Presley en nam hij met talloze anderen op: de Beatles, Harry Nilsson, Joe Cocker, Eric Clapton, maar ook Willie Nelson, Barbra Streisand en Marvin Gaye. De solo in Brown sugar is bijvoorbeeld van hem…

Over die belevenissen en allerlei andere schreef Keys Every Night’s a Saturday Night: The Rock ‘n’ Roll Life of Legendary Sax Man Bobby Keys en dat boek is nu aangekocht om verfilmd te worden.

Hoewel hij ons daarbij een speelfilm kunnen voorstellen, wordt het blijkbaar een documentaire. Producer Scott Putman en regisseur Jeff Stacy hebben inmiddels gesprekken opgenomen met Keys zelf, maar ook uiteenlopende muzikanten als Billie Gibbons, Dr. John, Bobby Whitlock, Ian MacLagen, Jim Price, Joe Ely en Jim Keltner.

Wij kijken ernaar uit…