Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Rolling Stone : Jagger en Richards broers of stiefbroers?

mei 9th, 2013 at 9:46

Her en der werden op internet al kleine stukjes uit het interview geplaatst als zelfstandige nieuwsfeiten, maar dat waren slechts details, al blijft het een lekkere kop: ‘Excuses Keith Richards ‘eerste vereiste’ voor Stones-tournee.’

Dat bericht gaat dan over het feit dat Mick Jagger de verontschuldigingen van Richards wilde over diens opmerkingen over Jaggers geslacht in zijn autobiografie Live.

In feite serveert zo’n bericht een inmiddels afgekoeld gerecht, want die excuses bood Richards al maanden geleden aan, min of meer onder dwang.

Jagger zei echter nog veel meer en bovendien veel interessantere dingen in een artikel dat het midden houdt tussen een carrièreoverzicht, een concertrecensie en een interview met Rolling Stone’ Mikal Gilmore, dat het blad in het huidige nummer afdrukte, maar ook op de eigen website zette.

Gilmore beschrijft de geschiedenis van Jagger en Richards en concentreert zich daarbij op de periode waarin de Stones al de grootste rockband ooit waren, zodat de ego’s alle ruimte namen en zorgden voor een verwijdering.

Jagger wil daarop echter niet erg ingaan, maar spreekt wel over de hoogte van de prijzen voor hun concertkaatjes, hoe hij in conditie blijft, hoeveel verschillende rollen hij heeft binnen de Stones en over het nut van het schrijven van een autobiografie.

Ook Ron Wood, Charlie Watts, Mick Taylor en zelfs Bill Wyman komen (kort) aan het woord, al dan niet via citaten uit andere recente interviews. Zo valt er dus nog heel wat te citeren…

Natuurlijk kun je het geheel ook in en keer lezen:

http://www.rollingstone.com/music/news/the-rolling-stones-soul-survivors-20130507

Comments zijn gesloten.