Queen-gitarist Brian May hoort niet direct tot onze favorieten, hoewel de man een prachtige toon heeft. De veelzijdigheid van zijn band maakte, dat we snel afhaakten: wij hadden weinig op met popopera’s en die typisch Engelse gewoonte je te opzichtig en ordinair te hullen in vrouwenkleren en vervolgens grappig te doen. Het verleende de killers van Queen te veel karakterloosheid om ons te boeien, hoewel we weten, dat velen daar anders overdenken: Queen’s Greatest hits is bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk de best verkochte cd aller tijden met 5,9 miljoen exemplaren…

May scoort nu echter een handvol bonuspunten door zijn haat voor The Voice openbaar te maken onder de toevoeging dat hij hoopt dat het kwaadaardige programma snel een natuurlijke dood sterft.

Dat deed hij op zijn eigen website, waar hij de exportproduct van John de Mol ‘ dull, dumb and depressing’ noemde, een vorm van alliteratie die niet verloren hoeft te gaan bij vertaling: saai, stom en somber stemmend.

May verontschuldigt zich voor zijn veroordelingen met de opmerking dat hij niet negatief wil zijn en schrijft vervolgens dat het programma de ultieme belediging van de muziek en artiesten is.

Go, Brian, go!

Inmiddels heeft May via Twitter laten weten dat hij het woord  ‘vile’ (kwaadaardig) liever niet had gebruikt. The Voice is eerder irritant, voegt hij daaraan toe. Mensen die kinderen of dieren niet respecteren zijn de kwaadaardigen, vindt hij.