Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Anna Laube – Pool all the love, pool all the knowledge

juni 14th, 2013 at 10:33

Anna Laube – Pool all the love, pool all the knowledge

Later dit jaar verschijnt de derde cd van Anna Laube. Haar door blues en folk geïnspireerde Outta my head verscheen al in 2006, terwijl deze elf eigen songs tellende opvolger in 2009 verscheen.

Dat Laube singer-songwriter werd, was niet zo logisch: ze speelde piano, sax en viool in haar jeugd en kreeg een beurs voor een studie hobo aan de Académie de Musique Grétry in Luik.

Ze blijkt veelzijdig en getalenteerd: ze opent met een uptempo radiorocker waarin ze op zoek naar liefde, zij het niet die eeuwigdurende variant. Daarna rijgt ze nog tien love songs aan een snoer, telkens vanuit een andere invalshoek: twee verliefdheden, een hippievriendje, een kalme toekomst met een “ California king’, laconieke radeloosheid aan de hand van Dave Mason, de aankondiging van wraak en in totaal vier onbeantwoorde liefdes.

Ondanks dat steeds terugkerende thema zijn haar teksten afwisselend. Voor de muziek geldt hetzelfde. Na de opener zijn de songs muzikaal ingetogen en weemoedig van toon, zelfs de drie andere uptemponummers. Laube slaagt erin verschillende stemmingen op te roepen met invloeden uit folk, singer-singwriter en soms een spoortje blues, met begeleiding van drums, bas, elektrische gitaar en orgel en ze zelf enkele keren een harmonicasolo speelt.

Zo creëert Laube een perfect decor voor haar wat hese en nasale stem, die het midden houdt tussen die van een onschuldig kindvrouwtje en die van een door de wol geverfde veterane in de liefde.

***

www.annalaube.com

Comments zijn gesloten.