Ex-voorman van the Band Robbie Robertson heeft een boek geschreven, hoewel: Legends, icons & rebels: music that changed the world is geschreven door hem, zijn zoon Sebastian,  Jim Guerinot en Jared Levine.

Het boek bevat korte stukken over en illustraties van 27 belangrijke muzikanten, onder wie Louis Jordan, Aretha Franklin, Elvis Presley, Billie Holiday, Joni Mitchell, Ray Charles, Hank Williams, James Brown, the Beatles en Bob Dylan. Het is bedoeld voor jonge lezers en bevat ook een cd met muziek van de betreffende artiesten.

Naar verluidt kwam Sebastian Robertson met het idee: op zijn werk reageerden kinderen enthousiaster op  bijvoorbeeld Marvin Gaye of Johnny Cash dan op muziek speciaal voor kinderen gemaakt.

Sebastian zei tegen zijn vader dat ze iets moesten doen voor kinderen op een leeftijd dat ze vatbaar waren voor muziek. Zo zouden ze hen voor de rest van hun leven op het goede spoor kunnen zetten en hun smaak kunnen (helpen) vormen.

Daarbij ging het de Robertsons niet om wat populair is, maar wat écht goed is. Robbie Robertson is ervan overtuigd, dat je nooit meer dezelfde wordt als je alle artiesten uit zijn boek kent: dan weet je immers wat echt geweldige muziek is en hoe alles daaruit voortkwam.

Legends, icons & rebels: music that changed the World komt in de VS uit op 8 oktober:http://www.amazon.com/Legends-Icons-Rebels-Music-Changed/dp/1770495711/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1379565658&sr=1-1&keywords=robbie+robertson

Daarnaast is Robertson bezig met de filmmuziek voor Martin Scorcese’s The wolf of Wall Street en is hij halverwege het schrijven van zijn autobiografie.

Als het goed is heeft hij daarin heel wat te vertellen: na zijn jaren met Ronnie Hawkins, met Bob Dylan en met the Band, was hij in de jaren zeventig en tachtig een drinkmaat van diezelfde Scorcese…