Alle resterende 36 filialen van de Free Record Shop gaan dicht. De al danig afgeslankte keten is namelijk alsnog failliet gegaan, ondanks de recent aangekondigde koerswijziging.

Het feit dat de keten zich zou richten op de onderkant van de markt, maakte blijkbaar weinig enthousiasme los bij de consument.

Nu was dat ook helemaal geen nieuwe ontwikkeling, want de Free Record Shop verkocht al bijna uitsluitend minder recente, uiterst goedkope titels.

Die markt is volgens eigenaar ProCures de afgelopen maanden sterk gekrompen. De investeerder verwacht ook niet dat de markt voor fysieke entertainmentproducten weer zal aantrekken.

Dat verwachten wij ook niet, althans niet voor titels die iedereen al lang heeft. De toekomst is dan misschien wel aan de ene kant aan internetwinkels, aan de andere kant zijn er nog altijd gespecialiseerde zaken waar een groot en bijzonder assortiment te zien, te horen en te koop is….

Heel veel eerdere berichten over de crisis bij en de teloorgang van de Free Record Shop vind je in de categorie Dossier Crisis in de platenbranche.