Google  heeft sinds februari 2012 meer dan twee miljoen links naar The Pirate Bay verwijderd. Dat schrijft het bedrijf in een rapport van 20 april jl.

Om precies te zijn waren dat er op die datum 2.003.331, maar daarmee staat The Piate Bay nog lang niet op nummer een, maar op de negenentwintigste plaats van de websites waarnaar de meeste links verwijderd werden.

Op nummer een staat namelijk Filestube, met meer dan elf miljoen verzoeken, gevolgd door de voor ons ook geheel onbekende namen van dilandau.eu, rapidgator.net, zippyshare.com en 4shared.com.

De top drie van klagers bestaat uit Fox, The British Recorded Music Industry en het Degban, een bedrijf gespecialiseerd in het beschermen van copyright. Zij verzochten Google respectievelijk 181.000, 188.000 en 464.000 keer een link te verwijderen.

De ruim twee miljoen verzoeken vormen overigens slechts tussen de een en vijf procent van alle links naar The Pirate Bay binnen Google’s zoekmachine, zo meldt het rapport:http://www.google.com/transparencyreport/removals/copyright/domains/thepiratebay.se