Verleden jaar spande Chubby Checker onder zijn echte naam Ernest Evans een proces aan tegen HP voor het verkopen van een app waarmee de omvang van het mannelijk geslacht kan worden vastgesteld op basis van de schoenmaat. De veronderstelde lengte werd daardoor gegeven in centmeters. en in inches. Die app werd op de markt gebracht door Palm Inc., een dochter van Hewlett-Packard.

In een schikking van 22 juli jl. erkent HP geen aansprakelijk voor de  door derden in de app-store geplaatste voorziening, maar komt met Evens overeen geen gebruik meer te zullen maken van de naam ‘Chubby Checker’, noch van namen die erop lijken.

HP had de verkoop ervan weliswaar goedgekeurd, maar voerde aan de app ook weer te hebben teruggetrokken na een brief van Evans’ advocaat in 2012.

De rechter gaf Evans gelijk waar het ging om de wereldwijde bekendheid van de naam ‘Chubby Checker’ en oordeelde dat HP daar ook achter had moeten komen voor de app werd toegelaten.

Evans’ andere claims over oneerlijke concurrentie en het recht op publiciteit werden afgewezen, want de Amerikaanse wet stelt dat service providers niet verantwoordelijk zijn voor hetgeen derden p hun websites publiceren.