Eind maart was het nieuws, maar daarna werd het ook letterlijk stil rond het album Sleepify, door de band Vulfpeck op Spotify gezet. Bijzonder was dat dat album tien tracks bevatte die alle helemaal bestonden uit stilte.

Iedere track was dertig seconden lang en ook de titels leken op elkaar: Z, Zz, Zzz, Zzzz, Zzzzz enz.

Blijkbaar was er een markt voor die serene songs, want na enkele dagen waren ze al ongeveer 120.000 keer beluisterd. Hoewel Spotify het album eind april verwijderde zonder toelichting, zou Vulfpeck toen toch al enkele tienduizenden dollars van de muziekstreamer te goed hebben.

Verleden week maakte een van de bandleden de eindrekening van Spotify openbaar. Hoewel het een tijdlang de vraag was of de muzieksteamer wel zou uitbetalen voor gestreamde stilte, deed  Spotify dat wel.

Om precies te zijn ontving de Vulfpeck 19.655 dollar en 56 dollarcent (euro) voor de ongeveer 5, 5 miljoen streams in zeven week tijd.

Van dat geld gaat Vulfpeck zoals beloofd eind september gratis optredens geven tijdens een Amerikaanse tournee. Op de planning staan steden als Los Angeles, San Francisco, Chicago, New York en Ann Arbor, want daar komt de groep vandaan.

Een eerder bericht over de stilte van Vulfpeck vind je in de categorie Nieuws.