Voor Springsteen-fans is het meer dan goed nieuws: via de speciale site voor liveopnamen is sinds kort een zeer gewild concert uit de Darkness on the edge of town-tournee verkrijgbaar.

Het gaat daarbij om het concert van 9 augustus 1978 in het Agora Theatre and Ballroom in Cleveland, Ohio van bijna drie uur.

Dat concert werd destijds in zijn geheel uitgezonden door het locale rockzender WMMS ter gelegenheid van het tienjarig bestaan ervan, zodat er veel bootlegs van in omloop zijn.

Daarvan zal de geluidskwaliteit wel te wensen over laten, maar dat is bij deze eerste officiële uitgave niet zo, want die werd gemaakt van de originele stereo-opnamen van destijds.

Die vond Springsteen’s archivaris Toby Scott in een doos die de Rock and roll Hall of fame terugstuurde, nadat ze deel hadden uitgemaakt van de tentoonstelling Asbury Park to the promised land. Daarvoor waren alleen kopieën van die banden teruggevonden en die waren van een duielijk mindere kwaliteit.

Het beschikbaar stellen van dit concert komt zo’n vijf weken na de lancering van live.brucespringsteen.net.

Het concert komt ook te koop op cd, maar dat gebeurt pas op 3 januari 2015:http://live.brucespringsteen.net/live-music/0,11757/Bruce-Springsteen—The-E-Street-Band-mp3-flac-download-8-9-1978-Agora-Theatre-and-Ballroom-Cleveland-OH.html