In de eerste aflevering van Kippenvel van het nieuwe jaar zenden wij bij Kippenvel traditiegetrouw het eerste deel uit van de Top Zoveel over het vorige jaar.

Natuurlijk staan daar opnieuw louter cd’s die wij verleden jaar meer dan de moeite waard vonden. Daarvan hebben we dan ook al regelmatig songs gedraaid en dat blijven we ook dit jaar doen.

Toch geven we ze vanavond nog maar eens speciale aandacht, aandacht die ze meer dan verdienen: net als in vorige jaren haasten ons daarbij niet en draaien twee nummers van elke cd en soms zelfs drie….

2014 was namelijk alweer een mooi muziekjaar voor wie wilde luisteren naar bijvoorbeeld Lucinda Williams, Leonard Cohen, Matthijs Leeuwis, Emmylou Harris, Chuck E. Weiss, Bregje Sanne Lacourt, Krista Detor, Paul Batto en Little Feat.

Volgende week zenden we dan deel twee uit en misschien op 20 januari deel drie. Dat hangt ervan af hoeveel songs we selecteren van elke cd….

Net als elk jaar blijft ons lijst een subjectieve en onvolledige keuze uit het aanbod van verleden jaar. De komende maanden zullen wij met enige spijt ongetwijfeld nog cd’s ontdekken die verleden jaar al uitkwamen.

In ieder geval kunnen de komende afleveringen misschien een gids zijn naar albums die je zelf verleden jaar gemist hebt, hoewel je dan te weinig naar Kippenvel hebt geluisterd.