Op zaterdag 21 maart zendt de NPO een special uit rond De zwarte lijst van het ten dode opgeschreven Radio 6.
Dat programma ondersteunt de themaweek op de alleen via de kabel te beluisteren radiozender, die jaarlijks een lijst van zwarte muziek samenstelt op basis van een enquête onder de luisteraars.

De NPO maakte een special via de beproefde formule van de Nacht van de muziek: fragmenten, gasten en reportages over acts of nummers.

Dus komt modeontwerper Hans Ubbink vertellen over de invloed van soul en hiphop op mode, mag de in dit gezelschap wel erg onverwachte muzikant Dave von Raven (van De Kik) zijn favoriete held uit de Zwarte Lijst bekendmaken en laat Radio 6-dj Steef Cuijpers de hoogtepunten van 75 jaar Blue Note Records zien. Uiteraard geeft popprofessor Leo Blokhuis lessen muziekgeschiedenis. Dat doen toetsenist Sven Hammond en leden van Orgel Vreten ook als zij vertellen over tachtig jaar Hammond-orgel.

Verder zijn er reportages van onder anderen Martha Wash (The Weather Girls) en ook vertelt producer Mark Ronson over de hit Valerie van Amy Winehouse.

Radio 6 kijkt ook nog naar de toekomst, want Radio 6-dj Winfried Baijens stelt de kijkers voor aan Kwabs en Benjamin Clementine:

NPO 2, De zwarte lijst, zaterdag 21 maart 22:40 – 0:15 uur