Eind vorig jaar was er al het soloalbum van Shiner Twin Richard van Bergen, Rootbag, en intussen is Jac Hustinx de andere zanger-gitarist van de Shiner Twins ook bezig met zijn eigen soloplaat, die dit najaar gaat verschijnen. Daarvoor trekt hij opnieuw naar Austin, waar hij een aantal songs gaat opnemen.

Hustinx is de oprichter van de Shiner Twins, want hij bracht op verzoek van zijn vriend Malford Milligan in 2002 een tourband bijeen voor de Europese tournee van die zanger uit Austin.

Daarom vanavond aandacht voor Jac Hustinx en zijn muzikale vrienden: Malford Milligan natuurlijk, maar ook Subdudes Steve Amadée en John Magnie, de drummer en de toetsenist/zanger van die band, en slidegitarist Harry Bodine.

Die drie gaan namelijk met Hustinx in Austin de studio in en dat moet veel moois opleveren.

In het najaar gaat Hustinx een Nederlandse tournee doen met een speciaal voor die gelegenheid samengestelde band met daarin opnieuw Milligan en Bodine. Dat moet dus ook vuurwerk opleveren.

Vanavond alvast een opwarmertje: een track van Malford Milligan Band van het album Sweet cherry soul, waarop de vier oorspronkelijke Shiner Twins al meespeelden, een song van de Subdudes, een ummer van Harry Bodine’s soloalbum Which way home, en Someday waiting van All in store, de eerste plaat van Shiner Twins.

Als dat je niet in de stemming brengt voor dat soloalbum van Jac Hustinx, weten wij het ook niet meer….