Nadat Keith Richards begin augustus in een interview met het Amerikaanse Esquire het Beatles-album Sgt. Pepper’s lonely hearts club band al ‘een allegaartje van rotzooi’ noemde, ‘dat de Beatles maakten doordat ze het hoofd verloren door hun populariteit en ook vergaten wat ze eigenlijk wilden’, breekt hij nu de staf over rap en de meeste rock.

In een interview met de New York Daily News zegt hij dat bij rap heel veel woorden worden gebruikt om heel weinig te zeggen. Rap was overigens wel degelijk indrukwekkend, want het toonde aan dat er heel veel mensen geen enkel gevoel hebben voor muziek. Die hebben alleen een drumbeat nodig en iemand die eroverheen schreeuwt om gelukkig te zijn. Richards concludeert dat er een enorme markt is voor mensen die geen twee noten uit elkaar kunnen houden.

Hoewel bijvoorbeeld Chuck Berry’s rock ’n roll en Bo Diddley’s rhythm ‘n’ blues ook geen schoolvoorbeelden zijn van een waterval aan noten, rekent Richards ook en passant af met de meeste rock en de hardrock.

Hij noemt de rock ‘saai gerommel’, waarbij de meeste bands de syncopatie niet begrijpen.

Over hardrock zegt hij dat miljoenen houden van Metallica en Black Sabbath, maar dat hij altijd om die groepen heeft moeten lachten.

Ook Mick Jagger komt nog even ter sprake, maar daarnaast gaat het vraaggesprek vooral over de sound van de Stones zijn op 18 september uitkomende, dere soloalbum Crosseyes heart:

http://www.nydailynews.com/entertainment/music/keith-richards-plenty-plenty-article-1.2346653