Natuurlijk, Mick Jagger ziet eruit als hij zijn ziel aan de duivel heeft verkocht in ruil voor de eeuwige jeugd, al is hij verstandig genoeg om zijn sardonische rimpels te koesteren in plaats van ze plastisch te laten wegwerken.

Toch hoeven hij hem niet in zwembroek te zien, noch de van een huiselijke buik voorziene Keith Richards of de op het oog graatmagere Ron Lane. Charlie Watts beschouwt de Stones als een soort hobby en speelt niet alleen liever jazz, hij houdt e rook renpaarden op na, dus hij heeft niet eens een zwembroek.

Om al deze redenen is het redelijk verbazen dat de band heeft besloten samen te werken met  het Franse zwemkledingfabrikant Vilebrequin.

Dat bedrijf werd blijkbaar in 1971 opgericht in St. Tropez en laat dat nu net het jaar zijn dat Mick Jagger in die stad trouwde met Bianca Pérez-Mora Macias en dat de hele groep daar het Engelse belastingstelsel was ontvlucht.

Dat zijn blijkbaar redenen waarom de twee partijen voor elkaar waren voorbestemd, dus heeft zwemkledingfabrikantVilebrequin twee zwembroeken en een T-shirt op de markt gebracht at geïnspireerd is op het artwork van de Stones.

Merkwaardig genoeg schijnt het initiatief ook nog van het management van de Stones te zijn uigegaan, maar met prijzen van ronde de tweehonderd pond voor de zwembroeken en 92 pond voor het t-shirt al geld vermoedelijk toch ook wel een rol hebben gespeeld….

We konden niet wachten ze te zien, maar konden ze niet zo snel vinden:

http://eu.vilebrequin.com