In de VS ging op maandag 19 september j.l. de film The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years in première.

Of het een veeg teken is dat deze documentaire op 18 november al op dvd uit komt?

Het zal de fans een zorg zijn, vermoeden wij, want die dvd . Die komt uit in diverse verschillende uitvoeringen: een dvd, maar ook als Blu-ray op een enkele schijf, maar ook als dubbelaar met zoals gebruikelijk veel extraatjes en een boekje van 64 pagina’s.

Een van de extra’s is een 24 minuten durende documentaire over hoe de Beatles songs schreven en hoe ze werden beïnvloed door de muziek van hun ouders, maar ook een inkijkje in de nogals specifieke humor van de band uit de beginjaren, hun betekenis voor de jongerencultuur van de jaren zestig, een ‘the making of’ van A Hard Day’s Night uit 1964 plus een alternatieve openingsscène.

Ook zijn er concertbeelden van de groep uit Japan en Australië, maar ook iets dat wordt geafficheerd als ‘Recollections of Shea Stadium’.

Of dat betekent dat er beelden te zien zullen zijn uit de dertig minuten film die tijdens dat roemruchte Amerikaanse concert geschoten zijn, is vooralsnog onduidelijk: de familie van de toenmalige concertorganisator Sid Bernstein spande op 12 september j.l. een proces aan om dat te verhinderen…..