Vanavond staat Paul de Munnik centraal in De Rode Draad, de stille helft van Acda en De Munnik.

Bekend om zijn prachtige tweede stem in bijna alle songs van dat in Nederland wereldberoemde duo, verkoos Paul de Munnik in die jaren de relatieve stilte: geen rollen in tv-series en films, geen lidmaatschap van quizpanels, geen boek en zo min mogelijk bekende Nederlander. Wel werkte hij af en toe samen met andere muzikanten, zoals met Kees Prins en JP den Tex, met wie hij in 2007 een album opname én een tournee maakte onder de titel ‘Op weg naar huis’.

Slechts af en toe zong hij in die jaren de eerste stem in een nummer, hoewel dan steeds wel duidelijk was wat voor een prachtige zanger hij toen ook al was.

Met zijn eerste soloalbum ‘Nieuw’ bewees hij dat vervolgens nog een ten overvloede, want in veel van de nummers stonden niet een inventief rijmschema en uitgekiende woordspelingen centraal. Daarin sloeg hij een rauwer, misschien autobiografischer toon aan en dat was aan zijn zang te horen ook.

Dat was niet helemaal een verrassing voor  wie zich ‘Als je me morgen ziet’ herinnert van ‘Hier zijn’ uit 2000 en andere songs van eenzelfde kaliber.

Daarom staat De Munnik vanavond vijf keer in de schijnwerpers, met ‘Als je me morgen ziet’ als aftrap en ‘Ik kan jou heel erg ongelukkig maken’ van ‘Nieuw’ als slotakkoord.

Luisteren, dus!