The Analogues zijn opeens weer helemaal hip, want die groep is meer dan een tribute band zoals er zovele rondlopen.

Drummer Fred Gehring, bassist/toetsenist Bart van Poppel, gitaristen Jac Bico en Jan van der Meij en gitarist/toetseniss Diederik Nomden spelen al een tijdlang het werk van the Beatles, maar met al het gedoe rond het vijftigjarig jubileum van Sgt. Pepper’s lonely hearts club band bereikt hun populariteit ongekende hoogte.

Niet alleen verkopen zij de Ziggo Dome uit, waar zij op donderdag 1 juni dat album in zijn geheel zullen spelen op de originele instrumenten voor zover mogelijk, zij koppelen daar ook het album Magical mystery tour aan.

Op diezelfde avond zendt de NTR in Het uur van de wolf de documentaire The Analogues: Sgt. Pepper’s lonely hearts club band 50 jaar later uit, een documentaire gemaakt door regisseur Marcel de Vre uit, terwijl op vrijdag 2 juni dan nog de liveregistratie Sgt. Pepper LIVE by The Analogues wordt uitgezonden, opgenomen tijdens een theatervoorstelling in Zoetermeer.

Wat verbazend is, is de platendeal die The Analogues hebben gesloten met Decca, destijds ook het label van The Beatles.

Daar verschijnt ook al op 1 juni het album Sgt. Pepper LIVE By The Analogues, het eerste van maar liefst zes albums…..

Naar verluidt zouden maar liefst vijf albums Beatles-songs bevatten en een eigen werk.

Intussen gaan Bart van Poppel c.s. dit najaar ook naar Engeland, hun muzikale bakermat, en naar Duitsland.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, gaan The Analogues vanaf januari volgend jaar het complete White album uitvoeren.