Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

De Rode Draad van Kippenvel 509 van 11 juli

juli 11th, 2017 at 14:52

Ooit zat de Amerikaan Eric Kerns in de Nederlandse rootsband Swamp Chicken, die vooral in en rond Utrecht bekend werd. Dat was geheel ten onrechte, want hun enige album, Chicken Madness uit 2011, was een kei van een plaat met invloeden van onder meer Little Feat.

Zelf kwamen we er ook pas een paar jaar later achter dat dat album er was, maar toen hebben we het alsnog met veel plezier gerecenseerd en er vanaf dat moment regelmatig een nummer van gedraaid.

De groep leek echter van de aardboden verdwenen, al traden de mannen heel incidenteel nog wel eens op in het Utrechtse ’t Oude Pothuys, maar dan als tributeband voor Little Feat en the Band.

Geen slechte keus als je op zoek band naar iconen, maar het zou toch mooi zijn als ze hun eigen muziek centraal zouden stellen.

Recent kwam vrij onverwacht het eerste soloalbum van Eric Kerns uit. Hoewel daarop ook regelmatig zachtjes wordt geswingd, is het een veel introspectievere plaat met invloeden uit folk en country.

Alle reden dus om deze veteraan centraal te stellen in De Rode Draad. Dan kunnen we behalve Swamp Chicken en een nieuwe song van Kerns tenslotte ook die twee invloeden weer eens draaien……

 

 

Comments zijn gesloten.