Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Little Feat’s Rockpalast-optreden opnieuw uitgezonden

juli 26th, 2017 at 11:38

In de nacht van 23 op 24 juli werd door de WDR de eerste Rockpalast-nacht uitgezonden. Er zouden er nog vele volgen, maar die eerste werd legendarisch door het spetterende optreden van Little Feat, destijds op Europese tournee.

Hoewel Rory Gallagher destijds ook niet tot de minsten behoorde en Roger Mcguinn’s Thunderbyrd althans kon bogen op een grote reputatie, vielen zij in het niet bij het destijds door het componist/zanger/slide-gitarist Lowell George aangevoerde sextet.

Hoewel hij en de anderen achter de schermen al lang niet meer met elkaar konden opschieten door George’s onvoorspelbare, door drugs en drank bepaalde gedrag, klopte het tijdens de optredens al nooit tevoren.

De live-plaat Waiting for Columbus laat dat horen, helemaal in de uitvoering die in 2002 uitkwam: dat was een dubbel-cd, waarop minstens tien nummers meer stonden dan op de originele release uit 1978.

Zaterdagnacht 29 juli a.s. zendt de WDR opnieuw die eerste Rockpalast-nacht uit, al moet je wachte tot tien voor half vier voordat die uitzendig begint:

http://www1.wdr.de/fernsehen/rockpalast/events/rockpalast-erste-rocknacht-siebenundsiebzig-uebersicht-100.html

Comments zijn gesloten.