Op 18 mei a.s. komt singer-songwriter Gretchen Peters’ nieuwe album uit: ‘Dancing with the beast’ en Peters begint de dag erna aan een tournee door het Verenigd Koninkrijk.

Daarbij doet ze een reeks van maar liefst vijftien optredens en dat geeft nog maar eens aan, dat ze in ons onwillige buurland terecht een grote naam is.

Ze gaf haar reputatie een forse impuls met haar twee vorige platen: ‘Hello cruel world’ en ‘Blackbirds’, die nog beter en persoonlijker waren dan haar overigens ook goede vorige.

Dat kwam doordat haar  in haar privéleven een aantal gebeurtenissen overkwam die haar ermee confronteerden dat ze zich nergens tekstueel meer door moest laten tegenhouden.

Het feit dat ze een tijdje geleden schreef, dat het solo-optreden van Bruce Springsteen haar er weer eens op wees, dat eerlijkheid in teksten boven alles gaat, doet nog een schepje op onze verwachtingen over ‘Dancing with the beast’.

Wie haar en toetsenist/echtgenoot Barry Walsh, bassist Conor McCreanor en gitarist Colm McClean live wil zien, moet naar het Verenigd Koninkrijk. Het voorprogramma van Kim Richey is dan het extraatje, behalve tijdens de festivals:

19 mei – Stamford Corn Exchange, Stamford, VK
20 mei – The Stables, Milton Keynes, VK
22 mei – The Queens Hall, Edinburgh, Schotland
23 mei – The Sage, Gateshead, VK
25 mei – Town Hall, Birmingham, VK
26 mei – The Atkinson, Southport, VK
27 mei – RNCM, Manchester, VK
30 mei – City Varieties, Leeds, VK

31 mei – The Apex, Bury St. Edmunds, VK
2 juni – St. George’s, Bristol, VK
3 juni – Pavilion Theatre, Worthing, VK
9 juni – Gate to Southwell Festival, Nottingham/Newark
12 juni – St. David’s Hall, Cardiff, Wales
13 juni – Cadogan Hall, London, VK
15 juni – Beverley Folk Festival, Beverley, East Yorkshire, VK
24 augustus – Cornwall Folk Festival, Wadebridge, VK

26 augustus – Shrewsbury Folk Festival, Shrewsbury, VK