Voor wie niet kan wachten tot dit najaar de documentaire ‘The Beatles in India’ uitkomt, heeft Rolling Stone een heleboel ‘nieuwtjes’ op een rij gezet in een voor Beatles-fans onmisbaar artikel. Die komen overigens niet uit die film, maar uit de enorme hoeveelheid boeken die door de jaren over de Beatles zijn gepubliceerd.

Zo zouden de Beatles er 48 songs geschreven hebben, waarvan de meeste op de inderdaad zeer verbrokkelde ‘dubbele witte’ terecht zouden komen, maar andere op ‘Abbey Road’.

Ook op solo-albums stonden songs die in India ontstonden. De bekendste daarvan is Lennon’s ‘Jealous guy’, al heette dat nummer aanvankelijk eerst anders.

Verder at Ringo Starr geen Indiaas eten, maar had hij blikken bonen in tomatensaus meegenomen. Dat was overigens niet vanwege zijn spreekwoordelijke nuchterheid, maar vanwege zijn voedselallergie.

Ook overwogen de Beatles de verfilming van ‘In de ban van de ring’, waarbij John Lennon ter voorbereiding ‘De broederschap van de ring’ las, Paul McCartney ‘De twee torens’ en Harrison ‘De terugkeer van de koning’.

In de plannen zou Lennon Gollum spelen, McCartney Frodo, Harrsion Gandalf en Ringo Starr Sam.

Verder zou Lennon’s ‘Bungalow Bill’ geïnspireerd zijn op de belevenissen van de Amerikaanse stdent Richard A. Cooke III, die samen met zijn moeder op een olifant rondreisde en inderdaad een tijger doodschoot. Ook is in het artikel inspiratie voor ‘Dear Prudence’ en ‘Back in the U.S.S.R’ te lezen.

Tenslotte braken de vier hun verblijf in de ashram van Maharishi Mahesh Yogi af nadat hij werd beschuldigd van seksueel misbruik van een aantal volgelingen.

Alles weten?

www.rollingstone.com/music/lists/the-beatles-in-india-16-things-you-didnt-know-w516195