Ondanks het seksschandaal waarin Oxfam is verwikkeld, blijft het Glastonbury Festival de organisatie steunen.

Emily Eavis, niet alleen de dochter van oprichter Michael Eavis maar ook de huidige directeur, meldde via Twitter geschokt te zijn door de berichten dat Oxfam rapporten geheim hield over medewerkers die in Haïti prostituees betaalden voor hun diensten na de enorme aardbeving in 2011.

Tegelijk schreef zij dat Oxfam haar had verzekerd alles te ondernemen om een veilige omgeving te creëren.

Eavis stelt dat machtsmisbruik een groter problem is in de wereld dan alleen bij Oxfam en daarom spreekt ze haar steun uit voor de organisatie en het ‘dappere en essentiële werk dat zij doet’.

Zij zegt  in Haïti te hebben gesproken met mensen in afgelegen dorpen waar Oxfam een reddingsboei is. Ze concludeert dat ‘de organisatie wereldwijd geweldig werk doet en dat het goede opweegt tegen het walgelijke gedrag van de weinigen van wie het gedrag zulke schade heeft veroorzaakt’.

Ook vader Michael deed een spreekwoordelijke duit in het zakje. Hij zei dat ze in de loop van de jaren zo’n zes miljoen pond hebben ingezameld met Oxfam en dat Glastonbury Oxfam nog steeds steunt.

Hij vergeleek het schandaal misschien ongepast met de National Health Service, de Engelse nationale gezondheidszorg. ‘Daarin heb je ook een paar doortrapte doktoren’, zo merkte hij op, ‘maar dat brengt de NHS nog niet in diskrediet, dus waarom zou dat met Oxfam wel zo zijn?’

 

Eerdere berichten over het Glastonbury Festival vind je in de categorie Nieuws.