Het zijn niet de Monkees die op tournee gaan, want tenslotte zanger Davy Jones overleed tenslotte al in 2012 en Peter York gaat deze keer niet mee.

Daarom noemen de twee hun tournee dan ook lekker tweeslachtig ‘The Monkees Present: The Mike and Micky Show’. Om het nog verwarrender te maken, spelen de twee dan ook nog klassiekers van de groep waarin ze ooit zaten, al beloven ze ook zelden uitgevoerde nummers te doen en dat terwijl Michael Nesmith recent eindelijk een beetje erkenning lijkt te krijgen met zijn First National Band als voorloper in de door Eagles en Poco groot gemaakte countryrock.

De leden kennen trouwens een bonte geschiedenis van reünies: in 1986 kwamen ze al eens bijeen toen MTV hun tv-shows herhaalde, in 1996 kwamen Jones, Dolenz en Tork weer bij elkaar.

Pas na het overlijden van Jones kwam Nesmith er weer bij, ook op het album ‘Good times!’ uit 2016, hoewel hij dan weer niet mee ging op tournee met Dolenz en Tork.

In 2018 was er zelfs een concert dat werd geafficheerd al een afscheid voor ‘Monkee Mike’, maar zie: Dolenz en Nesmith gaan songs spelen uit de hele loopbaan van de groep die het Amerikaanse antwoord op de Beatles moest zijn…..

 

Eerdere berichten over The Monkees vind je in de categorie Nieuws.