Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Ilse DeLange: ‘World of hurt’ twintig

maart 10th, 2018 at 9:45

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat het debuutalbum van Ilse DeLange uitkwam.

Het bleek het begin van een bijzondere loopbaan, waarbij DeLange na rootsy uitstapje op ‘Livin’ on love’, haar tweede, vaak terugkeerde bij de country, maar er dus ook steeds vanaf dreef op albums met door electronica beïnvloede ritmes of met luide rockgitaren.

Ook veranderde zij van een verlegen zangeres in een even spontane als goedlachse medialieveling die haar eigen fans wist te behouden en de rest van Nederland voor zich wist te winnen door haar achterhoekse tongval en haar zelfspot.

Een jarenlang lidmaatschap van diverse edities van The Voice deed de rest, ondanks de steeds kolderieker sfeer in dat programma en de vaak zeer dubieuze keuze van hoorbaar vals zingende, slecht timende kandidaten…

Op zaterdag 23 juni en zondag 24 juni a.s. staat DeLange met band in Koninklijk Theater Carré, waar zij ‘World of hurt’ integraal zal spelen:

www.ilsedelange.com

Eerdere berichten over DeLange vind je in de categorieën Nieuws, Concerttips, Pop op radio, tv en internet en Dossier: Crisis in de platenindustrie. De column ‘Tweede viool’ vind je vanzelfsprekend in de categorie Columns.

Comments zijn gesloten.