Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Paul Barrére, Fred Tackett en Kenny Gradney met de PFC Band: ‘Dixie Chicken’

maart 13th, 2018 at 11:11

Zoveel horen we niet meer van Little Feat dezer dagen: de heren doen het rustig aan, te rustig als je het mij vraagt.

Nu dook op 9maart een filmpje op van Paul Barrére, Fred Tackett en Kenny Gradney, die samen met de PFC Band ‘Dixie Chicken’ nog eens zo’n negen minuten lang lekker in de verf zetten.

De Playing For Change Band besond namelijk tien jaar en streeft er nog altijd naar ‘ de wereld te inspireren en te verbinden door muziek’, omdat ‘ muziek de kracht heeft grenzen te slechten en verschillen tussen mensen te overwinnen’.

Barrére en Tackett beperken zich daarbij tot na het begin grotendeels onhoorbare akoestische gitaren. Barrére laat het karakteristieke geluid van zijn slidegitaar namelijk over aan Robin Moxey, terwijl Vasti Jackson hem solerend weerwerk biedt en Kenny Gradney samen met drummer James Gadson de hele zaak swingend verbindt, terwijl Barrére er ook nog even een coupletje van ‘Brother John’ van de Wild Magnolias doorheen mengt.

Lowell George zag vast dat het goed was:

www.youtube.com/watch?v=EQDq9oGR3qY

Ze speelden bij die gelegenheid trouwens ok nog twee andere klassiekers uit het Lowell George-tijdperk:  ‘Willin’ ‘ en ‘Don’t Bogart that joint’, maar daarvan is het geluid duidelijk niet van de mengtafel:

www.youtube.com/watch?v=cLUJMh4a9Gc

 

Bij wie in het hart ook nog steeds die oude hippie woont:

 

www.playingforchange.com

 

 

Comments zijn gesloten.