Na de aankondiging van een concert in Carré om te vieren dat haar debuut ‘World of hurt’ twintig jaar uit is, komt DeLange nu met de aankondiging dat a.s. vrijdag nieuw werk van haar uitkomt.

Wat dat precies is, laat zij in die aankondiging in het midden.

Toch is er reden om daarnaar uit te kijken, want haar laatste album, ‘After the hurricane’, kwam alweer in 2013 uit. Dat was bovendien een verzamelaar, waarop als lokkertje vier nieuwe songs stonden.

Natuurlijk dook DeLange daarna zeer succesvol in The Ccommon linnets, heel even met Waylon en daarna met de bij De Dijk weggelokte JB Meijers, maar wij hebben het eerlijk gezegd niet zo op country. Wél hebben we nog altijd heimwee naar haar tweede album, het zeer rootsy ‘Livin’ on love’.

Eigenlijk hopen we dat zo nog eens een keer een album zal maken waarop ze in de sporen van Bonnie Raitt treedt, maar we weten eigenlijk ook wel dat dat niet gaat gebeuren, doordat de kachel daarvan niet kan roken.

Dat verklaart ook de zeer diverse stijlen die zij heeft toegepast op haar albums.

Doordat DeLange door de jaren heen echter heel veel mooie songs heeft meegeschreven en heeft opgenomen, zijn wij nieuwsgierig……

Dat komt ook door het zeer lange en lezenswaardige interview dat het blad ‘Jan’ in januari 2017 met haar had en waar thematisch allerlei voor haar relevante onderwerpen aan de orde komen.

DeLange maakte er zich daarbij niet met een jantje-van-leiden vanaf en spreekt daarin ook al over een nieuwe plaat die ‘volgend jaar’ moet uitkomen:

 https://www.jan-magazine.nl/psyche/vertrouwelijk/artikel/interview-ilse-delange

Eerdere berichten over DeLange vind je in de categorieën Nieuws, Concerttips, Pop op radio, tv en internet en Dossier: Crisis in de platenindustrie. De ook naar aanleiding van dit interview weer actuele column ‘Tweede viool’ vind je vanzelfsprekend in de categorie Columns.