Voorlopig gaan we voor het gemak maar even vanuit, dat Bonnie Raitt gelijk heeft en dat ze dus snel herstelt van die met raadsels omgeven chirurgische ingreep die zij binnenkort moet ondergaan.

Dat zou namelijk betekenen dat ze inderdaad eerst nog het laatste gedeelte van haar Amerikaanse tournee kan doen en daarna naar Europa kan oversteken voor optredens in juli. Die doet ze op een enkele uitzondering na met Jon Cleary in haar voorprogramma.

Vermoedelijk doet hij dat solo, al is het ook mogelijk dat Raitt’s muzikanten hem begeleiden. Tenslotte kennen drummer Ricky Fataar, bassist James ‘Hutch’ Hutchinson en gitarist George Marinelli hem goed uit de tijd dat hij toetsen speelde in Raitt’s band.

Cleary doet dat blijkbaar opnieuw, al doet hij dat volgens Raitt’s site bij toerbeurt met Ivan Neville. Blijkbaar is hij de opvolger van Mike Finnegan, die Cleary ooit opvolgde, nadat die ongeveer tien jaar een van haar begeleiders was.

Van 14 mei tot en met 19 mei speelt Cleary overigens in Ronnie Scott’s jazzclub in Londen met zijn Absolute Monster Gentlemen, al is van de oorspronkelijke bezetting alleen bassist Cornell Williams over.

 Drummer A.J. Hall en toetsenist Nigel Hall completeren de band, hoewel de keuze voor een tweede toetsenist in onze ogen vreemd is. Cleary is tenslotte een uitstekende pianist, al kan hij ook efficiënt gitaar spelen:

https://www.ronniescotts.co.uk/performances/view/4513-jon-cleary

Vanaf 9 juli tot en met 28 juli verzorgt Cleary dan het voorprogramma tijdens Raitt’s concerten en speelt mee in haar band in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Italië, België, Nederland en Duitsland:

9 juli – Manchester Arena – Manchester

10 juli – SSE Hydro Arena – Glasgow
12 juli – First Direct Arena – Leeds
13 juli – RDS Arena – Dublin
15 juli – Hyde Park – Londen
17 juli – Cardiff Motorpoint Arena – Cardiff
20 juli- Lucca Piazza Napoleone – Lucca

22 juli – Anfiteatro Scavi – Pompeï
23 juli – Roma Terme di Caracalla – Romy
25 juli – OLT Rivierenhof – Antwerpen
26 juli – 013 Poppodium – Tilburg

28 juli – Admiralpalast – Berlijn