Ja, het spijt ons ook, maar op dinsdag 8 mei is er geen aflevering van Kippenvel.

De reden is zoals bijna altijd een extra uitzending van RTV Sport, dat verslag doet van een voetbalwedstrijd die moet worden ingehaald.

Katwijk trapt om acht uur af tegen Jong Sparta en normaal gesproken zou die wedstrijd dus voor tien uur ’s avonds afgelopen moeten zijn. Vanwege de in het amateurvoetbal regelmatig onbegrijpelijke, maar zeer ruime extra speeltijd is dat echter helemaal niet zo zeker. Daarbij komt dan nog de al herhaaldelijk gebleken noodzaak uitgebreid na te beschouwen

In het opvullen van een al met voetbal begonnen uur hebben wij al helemaal geen zin, doordat wij altijd proberen een bepaalde spanningsboog te creëren. Ook het verzorgen van de zogenaamde ‘derde helft’ trekt ons niet erg, want daarin staan meestal bier en bitterballen centraal en niet de muzieksoorten die wij wekelijks draaien onder de noemer ‘rootsmuziek’.

Vandaar dat je het een week zonder ons moet stellen en wij zonder jou, natuurlijk. Gelukkig kun je aflevering 543 nog streamen tot en met maandag 14 mei, dus je staat niet helemaal met lege handen.

 

Tot 15 mei, tot Kippenvel!