Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Lyndsey Buckingham’s kant van de medaille

mei 13th, 2018 at 13:44

Tijdens een bijeenkomst om geld in te zamelen voor de democratische Congres-kandidaat Mike Levin zei de daar optredende Lyndsey Buckingham voor het eerst enkele dingen over de breuk met de rest van Fleetwood Mac. Zo noemde hij het op veel verschillende manieren een ‘interessante tijd’.

Voor de zekerheid zei hij maar even dat sommigen van de aanwezigen vast wel zouden weten dat hij gedurende de laatste drie maanden afscheid had genomen van de band waarvan hij 43 jaar lid was. Eigenlijk had hij het immers over zijn redenen op die fundraiser van Levin aanwezig te zijn.

Hij zei dat de breuk niet door hem was veroorzaakt en dat die het ook niet zijn keus was, maar dat er groepen binnen de band waren die hun doel kwijtgeraakt waren. Dat bracht volgens Buckingham schade toe aan het erfgoed waaraan ze met zijn allen zo hard gewerkt hadden. Dat omscheef hij vervolgens als ‘het samen boven moeilijkheden uitstijgen om zo je hogere waarheid en je hogere bestemming te vervullen’. Die schade was het enige wat hij betreurde, zo zei hij, ‘de rest wordt een kans’……

Wat dat precies betekent is onduidelijk, want vorig jaar nog maakte Buckingham een album met Christine McVie waarop drummer Mick Fleetwood en bassist John McVie wél meespeelden, maar Stevie Nicks ontbrak, doordat die haar solotournee belangrijker vond.

Comments zijn gesloten.