Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

ep Helge aangekondigd

mei 13th, 2018 at 14:54

Vorig jaar verscheen het eerste soloalbum van Helge, die zich daarop presenteerde als singer-songwriter met gevoel voor traditie: hij verwerkte daarop naar eigen zeggen invloeden van Tom Petty, Neil Young en Miles Davis op, maar er waren ook sporen van de Beatles hoorbaar.

Dat was een opvallende verschuiving, want als Helge Slikker was hij de helft van het op hun drie achtereenvolgende albums steeds zonniger klinkende Miss Molly and Me.

Nu heeft hij blijkbaar weer een transformatie ondergaan, want in juli verschijnt zijn ep ‘Once the sun’, waarop hij blijkbaar uit een elektronischer vaartje tapt. Het persbericht rept althans van ‘een verfrissende pop-sound met elektronisch randje’.

De eerste single ‘Let’s be gone’ verraadt die invloeden ook, al is het een even evenwichtige als desolate ballad, waarin Helge breekbaar zingt met een ijle falset:

Opvallend detail in dit publiciteitsoffensiefje is dan weer, dat de albums ‘A fool’s attempt’ en ‘You can be replaced’ en de ep ‘Vernon songs’ die Slikker maakte als lid van Storybox nergens worden genoemd, hoewel hij zich daar toch allerminst voor hoeft te schamen. Dat blijkt ook wel uit onze recensies in de categorie ‘Recensies pop’.

In het publiciteitsmateriaal staat namelijk, dat Helge na zijn studie aan de kleinkunstacademie in Antwerpen begon met het componeren van film- en theatermuziek en dat hij in 2012 een Gouden Kalf won in de categorie ‘Beste Muziek’ voor de Nederlandse familiefilm Kauwboy.

Wij vonden en vinden Storybox goed en nodigden hem en bandlid Oscar Buma daardoor in 2009 uit voor een speciale Kippenvel live:

 http://www.kippenvel.net/?p=297#more-297

Comments zijn gesloten.