Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

De Rode Draad van Kippenvel 544 van 15 mei: de metamorfoses van Eric van Dijsseldonk

mei 15th, 2018 at 15:30

De Eindhovense gitarist en songschrijver Eric van Dijsseldonk doet al heel lang mee in de Nederlandse popmuziek, al is hij volgens ons nog altijd een te goed bewaard geheim.

Van Dijsseldonk is namelijk niet alleen een zeldzaam goede singer-songwriter, hij is ook nog eens een uitstekende, emotioneel solerende gitarist met een grote kennis van de popgeschiedenis en een voorkeur voor de Beatles, iets waarmee je bij ons bonuspunten scoort.

Wij maakten pas kennis met hem toen hij in het Nederlands zong, maar hebbend e schade inmiddels ingehaald.

Vanavond vatten we dus zijn hele loopbaan samen in zes songs, al maken we daarbij ook uitstapjes naar de achtergrondzangeressen op zijn prachtige, dit jaar uitgekomen ep ‘45’. Dat vinden wij net als Van Dijsseldonks ‘Bijna Lente’ en “In mijn eigen koninkrijk’ een plaat die in geen enkele collectie mag ontbreken.

We draaien dus een song van de Smalltown Romeos, de band waar zijn kompaan Gabriël Peeters ook al in zat, van zijn Engelstalige soloalbum 33 1/3, laten horen hoe hij de tv als hoogaltaar kritisch tegen het licht houdt, inclusief een fijn ontsporende gitaarsolo, en draaien zo’n schitterende, kleine song van ’45.

Met een song van Pennyleens recente ‘Still waters savage waves’ en van Maaike Hermans’ ‘Home, naked en winged’ completeren we deze Rode Draad, want zij zongen ieder mee op een van de vijf songs van ‘45’.

Tot vanavond dus, tot Kippenvel!

 

 

Comments zijn gesloten.