Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Dagvaarding Paul McCartney te koop

juni 9th, 2018 at 9:51

Op 14 juni veilt Christie’s de dagvaarding die Paul McCartney liet opstellen om het zakelijk uiteengaan van de Beatles te bewerkstelligen.

Op het exemplaar staan uitvoerige aantekeningen van John Lennon, die daarin zijn commentaar geeft op de redenen die McCartney aanvoert voor de noodzaak van de ontbinding van de contracten.

Een van de maar liefst 25 redenen is de beslissing te stoppen met tournees, want: ‘Whilst we had been touring the relationship between us was very close.’ Lennon voorziet dat van het puntige commentaar:’many fights on tour about leadership.’

Ook in de studio was het al lang niet meer koek en ei, zoals we allen weten. McCartney claimt, dat Lennon niet meer geïnteresseerd was ‘in the performance of songs which he had not written himself.’ Of dit een geval is van de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet? Volgens Lennon in ieder geval wel: ‘Paul was guilty of this for years.’

Ook voert McCartney het uitstellen aan van zijn eerste soloplaat door Apple, de werkmaatschappij van de Beatles in de dagen dat niemand zelfs nog maar van een mobiele telefoon had gehoord. Daarnaast schreef Lennon dat de band (lees uiteraard: hijzelf, George Harrison en Ringo Starr) ‘resented the high handed way in which his record ‘suddenly’ appeared, and demanding release dates with no consideration whatever for other Apple Products.’
De verwachte opbrengst van de op oudjaarsdag 1970 uitgevaardigde dagvaarding ligt tussen de 100.000 en 150.000 dollar ( 85.000 tot euro 127.000), maar zal vast veel meer opleveren:

www.christies.com/lotfinder/books-manuscripts/mccartney-paul-lennon-john-in-6145988-details.aspx?from=salesummary&intObjectID=6145988&lid=1

Comments zijn gesloten.