Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Solowerk Pink Floyd-drummer Nick Mason als boxje

juni 13th, 2018 at 9:36

Pink Floyd-drummer kan zijn geluk dezer dagen vast niet op: zijn nieuwe band Saucerful of secrets gooit hoge ogen in het Verenigd Koninkrijk met vroeg werk van Pink Floyd en gaat daardoor uitgebreid door Europa op tournee.

Nu wordt het nog mooier, want Mason’s solowerk uit de jaren tachtig wordt opnieuw uitgebracht als boxset.

‘Unattended luggage’ komt pas uit op 31 augustus, doordat het in de zomer altijd rustig is met releases, maar daarin zitten dan zijn drie soloplaten: ‘Nick Mason’s Fictitious sports’ uit 1981, ‘Profiles’ uit 1985 en ‘White of the eye’ uit 1987.

Geen van die drie is trouwens een echt solowerk, want op de eerste werkte hij intensief  samen met toetseniste Carla Bley en zanger Robert Wyatt en op de andere twee met 10cc-gitarist Rick Fenn.

Die laatste twee platen ontstonden uit de muziek die het duo opnam voor reclamefilmpjes en documentaires. ‘Profiles’ is dan ook bijna helemaal instrumentaal, al zongen Maggy Reilly en David Gilmour in ‘Lie for a lie’ en UFO-toetsenist Danny Peyronel ‘Israel’.

Of de wereld op deze box zit te wachten, is de vraag, maar misschien helpt het dat ‘White of the eye’ al twintig jaar niet meer te krijgen is en ook nog nooit op cd is uitgebracht.

Behalve als cd’s en lp’s komt de box uiteraard ook op de markt als stream en download.

Eerdere berichten over Nick Mason vind je in de categorie Nieuws.

Comments zijn gesloten.