Paul McCartney heeft de release van een nieuwe single aangekondigd en ook een fragment van zijn nieuwe album prijsgegeven.

De dubbele single ‘I don’t know/Come on to me’ komt op woensdag 20 juni uit. Het eerste nummer zou een ballad zijn, het tweede een rocksong.

Beide zouden zijn geïnspireerd door McCartney’s werk aan de rerelease van ‘Sgt. Pepper’s lonely hearts club band’ bij het vijftigjarig jubileum van het uitkomen van dat album:

http://diymag.com/2018/06/19/paul-mccartney-new-double-a-side-i-dont-know-come-on-to-me

Intussen is ook het eerste fragment openbaar gemaakt van ‘Carpool karaoke’, het bij het Amerikaanse CBS en op YouTube razend populaire programma met presentator/taxichauffeur James Corben, die Paul McCartney rondrijdt door …. Liverpool inderdaad:

https://tvline.com/2018/06/18/carpool-karaoke-paul-mccartney-video-james-corden-late-late-show-watch

Zij zingen heel toepasselijk ‘Drive my car’, terwijl ze ook nog aansluiten bij een Beatles-toer door de stad, tot verbijstering van de deelnemende toeristen en de gids die hen rondleidt.

De aflevering met Paul McCartney wordt uitgezonden in de week van 25 juni.

Hoe dat nieuwe album heet en wanneer het uitkomt is onbekend, maar dat zou weleens in de herfst kunnen zijn. Ook onduidelijk is wat voor songs daarop staan, al heeft McCartney al verteld dat hij opnamen heeft gemaakt met producer Greg Kurstin, die eerder werkte met muzikale tegenpolen Beck en Adele:

https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-39351710