Gisteren werd de eerste dubbelsingle van Paul McCartney als aangekondigd, maar inmiddels zijn die ook te horen als voorlopers van zijn album ‘Egypt Station’.

Dat komt op 7 september uit en de release van ‘I don’t know’ en ‘Come on to me’ is dan ook rijkelijk vroeg, maar met die twee songs komen we de zomer wel door.

Beide zijn namelijk McCartney-songs in optima forma: niet alleen onmiddellijk herkenbaar door zijn stem, maar vooral ‘I don’t know’ kent ook die typische akkoordenreeksen die zijn beste songs kenmerken.

McCartney nam de veertien songs op in Los Angeles, Londen en West Sussex met producer Greg Kurstin dertien keer achter de noppen en Ryan Tedder een keer.

Het album is vernoemd naar een schilderij dat McCartney in 1988 maakte, maar in een persbericht op zijn website geeft hij een andere, associatieve verklaring: ‘It reminded me of the ‘album’ albums we used to make… ‘Egypt Station’ starts off at the station on the first song and then each song is like a different station. So it gave us some idea to base all the songs around that. I think of it as a dream location that the music emanates from.’

Daar zijn de songs ook te horen:
www.paulmccartney.com/Egypt_Station_7thSept