Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

De Rode Draad van Kippenvel 552: Little Feat on the road

juli 10th, 2018 at 15:39

Het was lang stil rond Little Feat, angstwekkend lang.

Verontrustend was niet, dat hun recentste album alweer dateert uit 2012, maar dat ze ook niet meer optraden.

Het legendarische Little Feat onderging allerlei bezettingswisselingen, hoewel de kern altijd dezelfde bleef en een andere constante was het feit dat ze zeer regelmatig door de VS trokken voor series optredens.

Daaraan kwam een einde toen zanger/slidegitarist Paul Barrere te kampen kreeg met ernstige gezondheidsproblemen. Dat inmiddels Funky Feat regelmatig optredens deed, maakte de zaak er ook niet begrijpelijker op.

Die satelliet bestaat namelijk uit gitarist/trompettist Fred Tackett, bassist Kenney Gradney en drummer Gabe Ford, aangevuld met Paul Barrere inderdaad…..

Toetsenist Bill Payne en percussionist Sam Clayton ontbreken in die bezetting en dat deed ons de wenkbrauwen fronsen: was het uiteenvallen van Little Feat aanstaande? Dat zou een roemloos einde zijn voor de groep zo’n vijftig jaar had bestaan (met een onderbreking tussen 1979 en 1988, inderdaad).

Nu zijn echter weer acht optredens aangekondigd tussen 15 juli en 11 augustus: Little Feat is weer tot leven gewekt!

Dat is een mooie gelegenheid eens uitgebreid stil te staan bij die verschillende incarnaties: die met Lowell George als boegbeeld, componist, slidegitarist en onbetwist leider, die met Bill Payne als zanger, die met krachtzanger Craig Fuller als vervanger van de overleden Lowell George, die met de verrassende keuze voor achtergrondzangeres Shaun Murphy én die met de natuurlijke, ironisch zingende en prachtig slide spelende Paul Barrere als voorman.

Hun loopbaan overziend, begrijpen we er helemaal niets van dat Little Feat nog altijd niet is opgenomen in de Rock ‘n’ Roll Hall of Fame.

Doordat we al vier afleveringen van De Rode Draad aan ‘the road’ wijdden, kozen we voor liveopnamen van 1973 tot 2005, afkomstig van een enkele bootleg en van albums die de band zelf uitbracht.

Tot vanavond, tot Kippenvel!

Comments zijn gesloten.