Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

De Rode Draad van Kippenvel 565 van 23 oktober: twee uur lang Malford Milligan’s ‘Life will humble you’

oktober 23rd, 2018 at 15:14

In Kippenvel 565 van vanavond ruimen we veel tijd in voor het nieuwe album van de Texaanse zanger Malford Milligan, ‘Life will humble you’.

Dat album komt op vrijdag 26 oktober uit, maar we draaiden er de afgelopen weken al ‘Desperate decisions’, ‘I’m glad to do it’ en ‘I won’t surrender’ van.

Vanavond is Jack Hustinx twee uur te gast als co-presentator. Hij is niet alleen de producer van dat album, maar speelt er ook akoestische gitaar op.

Milligan en hij waren bevriend met Stephen Bruton. Vanavond draaien we dus ook zeker een van zijn twee prachtige ballads die Milligan voor zijn nieuwe album opnam en misschien ook wel het origineel.

Ook veel andere songs gaan vanavond bij ons in première en ongetwijfeld zal Hustinx ze opluisteren met anekdotes en verhalen over hun gezamenlijke schrijfsessies in Austin, over de slechts drie dagen durende opnamesessies in de Utrechtse Studio Moskou en Studio Silvester, over Milligan’s invloeden als Otis Redding en over hun keuze van songs van anderen voor ‘Life will humble you’.

Natuurlijk besteden we ook aandacht aan andere favorieten, zoals Tom Petty, Bonnie Raitt en Little Feat, maar ook laten we songs van Roel Spanjers en Eric van Dijsseldonk horen, twee van de Southern Aces die Milligan begeleiden.

Zij horen net als drummer Nicky Hustinx en bassist Roelof Klijn tot de crème de la crème van de Nederlandse rootsscene, maar hebben in tegenstelling tot die twee laatsten ook eigen albums uitgebracht. Bij Milligan spelen zij uiteraard in zijn dienst, maar zij verdienen ook hun eigen schijnwerpers…..

Tot vanavond, tot Kippenvel!

Comments zijn gesloten.