Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

De Rode Draad van Kippenvel 566 van 30 oktober: the road 8

oktober 30th, 2018 at 15:23

‘The road goes on forever’ is een albumtitel van de Allman Brothers Band, een songtitel van Robert Earl Keen Jr. en de titel van dé supergroep van de country, bestaande uit Johnny Cash, Willy Nelson, Waylon Jennings en Kris Kristofferson.

Die drie acts hebben niet alleen dat gemeen, maar ook het feit dat wij van geen van drieën een cd hebben.

Wat we wél hebben is alweer de achtste Rode Draad over ‘the road’, want die gaat ook maar door, zo lijkt het, al komt er regelmatig een ander onderwerp tussendoor.

Zo dateert de aflevering 7 alweer van 9 oktober, doordat we daarna op 16 oktober die onverwacht aanhoudende zomer nabeschouwden en verleden week uitgebreid Malford Milligan’s nieuwe album ‘Life will humble you’ voorstelden met Jack Hustinx als gast. Aflevering 6 was op 31 juli, want daarna hadden we ook nog maar liefst  vijf weken

lang song over ouders, maar vooral over hun kinderen met Eva als uitgangspunt en vergezelden we in een lange Rode Draad, in gedachten althans, Little Feat, die ook weer eens en route waren.

Vanavond knopen we dan eindelijk weer een handvol songs vast aan de inmiddels toch indrukwekkende rij van de Beatles, Sheryl Crow, Danni Nichols, Frédérique Spigt & Roel Spanjers. Crosby, Stills, Nash & Young, Malford Milligan, David Crosby, Rachel Garlin, Ray Charles, James Taylor, David Philips, Bonnie Raitt, Jackson Browne, Joni Mitchell, Kenny White, Neil Young, De Dijk, Bonnie Raitt, het duo Verbraak/Van Bijnen, Talking Heads, Marcia Ball, John Lester, Wilson & Moore, Deanna Cartea, Big Daddy Wilson en Ciara Sidine.

In die rij zijn de Amerikanen duidelijk in de meerderheid, maar dat land is ook veel en veel groter dan het Verenigd Koninkrijk, om van Nederland maar niet te spreken.

Dat we vanavond opnieuw vier Amerikaanse acts draaien, is dan ook eerder logisch dan iets anders, al vormen Shawn Colvin, Tom Waits, Michelle White en Achilles Wheel op zich wél weer een bont rijtje. Luisteren dus van negen tot elf!

 

Tot vanavond, tot Kippenvel!

Comments zijn gesloten.