Bluesman extraordinaire Hans Theesink houdt van een feestje. In 2009 bracht hij al het dubbelalbum ‘Birthday bash’ uit: liveopnamen die in 2008 in Wenen waren gemaakt tijdens een concert waarmee hij zijn zestigste verjaardag vierde.

Daar gaven toen onder anderen Terry Evans, het trio Insingizi, Donavan, The Dubliners en Jack Clement acte de presence, al bleef de spanning die Theesinks studioalbums kenmerkt niet de hele tijd intakt.

Inmiddels is Theesink zeventig geworden en van de concerten die hij ter ere daarvan organiseerde komt nu zijn ‘70 Birthday bash’ uit.

Opnieuw is dat een live-album met  vrienden en verwanten dat werd opgenomen op 4, 5 en 6 april 2018 in de Metropol in Wenen.

Daar kwam een indrukwekkende rij muzikale vrienden zijn verjaardag meevieren: de Blind Boys Of Alabama, Jon Sass, Dorretta Carter, Insingizi en Champagne Charlie zijn de namen die ons het meest zeggen.

Fragmenten van alle songs van die dubbelaar zijn inmiddels te horen van de website van Theessink, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat ze wel héél kort zijn:

http://www.theessink.com/album/hans-theessink-70-birthday-bash

Eerdere berichten over Hans Theesink vind je in de categorieën Nieuws en Concerttips.