Na de uitzending van verleden week wisten wij het nog zeker: ook vanavond zou onze Rode Draad over de trein gaan, want we hebben nog interessante songs zat. Het zijn er zeker nog een stuk of achttien, terwijl we onze cd-verzameling nog even een keer kritisch moeten doorvlooien.

Toen kochten we het nieuwe, postume album van JJ Cale en de vijftien songs van ‘Stay around’ deden ons onmiddellijk van gedachten veranderen.

Natuurlijk hielp het wel, dat we al een lijstje hadden gemaakt met songs die de titel ‘Anyway the wind blows’ hebben, of in ieder geval een titel die daar erg op lijkt.

Dat is een interessant rijtje: Michelle White, inderdaad de dochter van Tony Joe, coverde op ‘Wandering road’ juist die JJ Cale-song, de superieure Canadese rhythm ‘n’ blues-zanger Jim Byrnes zette ‘Anywhere the wind blows’ op ‘Long hot summer days’, ‘The way the wind blows’ staat dan weer op het recente ‘Small world’ van de Ripoff Raskolnikov Band, terwijl JJ Cale en Eric Clapton ‘Anywhere the wind blows’ coverden op hun gezamenlijke ‘The road to Escondido’.

De van oorsprong Australische zangeres-gitariste Kara Grainger lijkt een vreemde eend in deze bijt, maar op haar recente ‘Living with your ghost’ staat ‘Love will get you through the door’, een song die stilistisch zeer door Cale’s riffjes is geïnspireerd en daarmee niet onderdoet voor die andere vier songs…

 

Tot vanavond, tot Kippenvel!