Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

films Bruce Springsteen op komst

juli 11th, 2019 at 9:13

Er komen twee films uit waarin Bruce Springsteen bepalend is.

De ene begeleidt zijn vijfde soloalbum ‘Western stars’.

Daarin zal Spingsteen alle songs ervan spelen in de volgorde van de plaat en ‘enkele andere dingen’.

Dat komt doordat Springsteen niet op tournee gaat om ‘Western stars’ te promoten, maar dat uiteraard toch wilde doen, ook gezien de boven verwachting succesvolle ontvangst van het voor zijn doen gladde popalbum.

Daarnaast komt ook de soundtrack van de film ‘Blinded by the light’ uit en daarop staan maar liefst twaalf songs van Bruce Springsteen, plus drie nog niet eerder uitgebrachte opnamen: ‘I’ll stand by you’ is een studiotrack, terwijl van ‘The river’ en ‘The promised land’ live-versies werden gebruikt.

De eerste komt uit het No Nukes- concert van 21 september 1979 in Madison Square Garden in New York en het tweede uit het Concert for Valor van 11 november 2014 in Washingron, D.C.

Toch zullen Springsteenfans dan ook songs van de Pet Shop Boys en A-ha voor lief moeten nemen en dat wordt alles bij elkaar dus nog een hele klus.

‘Blinded by the light’ wordt omschreven als een ‘feelgood-komedie’ waarin een Britse tiener van Pakistaanse afkomst in de ban raakt van de muziek en vooral de teksten van Springsteen, iets waardoor zijn leven verandert:

https://www.youtube.com/watch?v=dfNm9_Tf58E

Eerdere berichten over Bruce Springsteen vind je in de categorie Nieuws.

Comments zijn gesloten.