Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

De Rode Draad van Kippenvel 609 van 5 november: Paul Barrere, de onmisbare schakel in Little Feat

november 5th, 2019 at 16:01

Inmiddels beseffen we het, maar we zijn er nog altijd niet aan gewend: het overlijden van Little Feat’s slidegitarist en zanger Paul Barrere op zaterdag 26 oktober a.s. aan de gevolgen van leverkanker.

Hoewel hij aanvankelijk gitaar speelde in de schaduw van van het even geniale als grillige genie Lowell George, ontworstelde hij zich daaraan van het album ‘Time loves a hero’, ook door George’s steeds grotere verslaving aan allerlei moderne genotmiddelen en zijn daaruit voortvloeiende onberekenbaarheid.

Nadat Little Feat zich zo’n negen jaar na George’s dood hergroepeerde in 1988, werd hij in feite de belangrijkste zanger van de groep ondanks dat Craig Fuller en daarna Shaun Murphy ook jarenlang lid waren van de groep.

Ook werd hij een van de belangrijkste componisten van de groep, al schreef hij vaak met zijn vriend en tweede gitarist Fred Tackett, toetsenist Bill Payne en Fuller en Murphy.

Toch kiezen wij ervoor, vanavond alleen songs te draaien die hij solo schreef.

Daarbij zijn songs die klassiekers werden, maar ook die dat hadden moeten worden: ‘All that you dream’, ‘Hi roller’ en ‘Old folks boogie’ en ‘Down on the farm’ zijn voor elke Feat-fan onomstreden, maar ook ‘Boom box car’, ‘Home ground’ en het ongelooflijk mooie ‘Missin’ you’ zouden dat moeten zijn.

Dat levert vanavond iets meer dan een half uur weemoedradio op, hoewel ook de rest van Kippenvel er maar wezen……

 

Tot vanavond tussen acht en tien, tot Kippenvel!

Comments zijn gesloten.