Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

‘Gravel & dust’ van Ilse DeLange: Edison voor beste album

februari 11th, 2020 at 10:40

Ilse DeLange heeft op maandag 10 februari een Edison gekregen voor haar ‘Gravel & dust’ in de categorie Beste album.

De jury noemt het ‘haar meest pure en oprechte album’ en voegt eraan toe dat ‘dit is wat Ilse DeLange moet doen: countryliedjes maken.  Ze ademt het genre, dit is waarmee ze op haar best is en dat is te horen in elke track.’ en ‘Ilse DeLange ging met ‘Gravel & dust’ terug naar haar eigen begin, maar maakte het met de ervaring die ze in de tussentijd heeft opgedaan, met als resultaat een album dat bekroond moet worden met een Edison.’

Overigens is DeLange abonnementhouder, want vorig jaar kreeg ze nog de Edison-oeuvreprijs voor haar uit zeer afwisselende muziek bestaande loopbaan, of is het woord ’wisselvallig’ meer op zijn plaats?

Daarvoor won ze al Edisons in 1999, 2001 (twee keer), 2004, 2009 en 2011 en met The Common Linnets kreeg ze er een in 2015.

 

Eerdere berichten over Ilse DeLange vind je in de categorieën Nieuws, Concerttips, Rootsmuziek op radio, tv en internet en Dossier Crisis in de platenindustrie.  De recensie van haar album ‘Gravel & dust’ vind je in de categorie Recensies roots.

 

Comments zijn gesloten.