Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

De Rode Draad van Kippenvel 635 van 2 juni: Rodney King en daarna

juni 2nd, 2020 at 15:52

De tragische dood van de zwarte Amerikaan George Floyd beheerst al dagen het nieuws en deed ons terugdenken aan de song die Ben Harper ooit op zijn debuut ‘Welcome to the cruel world’ zette: ‘Like a king’.

Het ging over hoe de zwarte Amerikaan Rodney King op een snelweg in Los Angeles op 3 maart 1991 door politieagenten werd geslagen met wapenstokken na een achtervolging.

Ook in de jaren daarna zijn er allerlei incidenten geweest waarbij zwarte Amerikanen met veel geweld werden aangehouden of werden neergeschoten zonder aanwijsbare noodzaak.

Dat overdreven geweld tegen Floyd leidt nu in de VS tot allerlei protesten en rellen en de steeds grilliger wordende reactie van Donald Trump daarop.

Omdat wij soms moeite hebben met de realiteit, zetten we vier songs met het woord ‘king’ in de titel op een rijtje, al heeft alleen Ben Harper’s song direct met die tragische actualiteit te maken.

Ook de songs ervoor en erna kun je overigens losjes op dit onderwerp betrekken, dus eigenlijk duurt deze Rode Draad zo’n 35 minuten……

 

Tot vanavond, tot Kippenvel!

Comments zijn gesloten.